gastro postao
Recept za ukusnu pitu u kojoj možete kombinirati vaše omiljene sastojke
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 750 g tikvice, zelene
- 250 g feta sir
- 4 kom jaje kokošje
- 30 g orah, suhi
- 30 g kopar
- 2 žlica peršin, list
- 70 g parmezan
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite i operite tikvice, kuhajte na pari 12-15 minuta. Drvenom kuhačom istisnite višak tekućine. Tikvice sitno nasjeckajte i stavite u veliku zdjelu.
- Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24cm premažite maslacem.
- Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobite sir i dodajte tikvicama. Umiješajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Odvojite malo parmezana za zadnji korak.
- Smjesu uspite u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite cca 45 minuta. Prije posluživanja provjerite sredinu drvenim štapićem.