Recepti 13. listopada 2014.

Pita s kruškama, bademima i čokoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zadovoljite svoju glad za delicijama uz ovu pitu koja savršeno spaja voćne okuse s čokoladom.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 379

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, slani
  • 30 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica voda
  • sol
  • 500 g kruška (cijela)
  • 100 g tamna čokolada
  • 125 g bademi,mljeveni
  • 1 mala žlica ekstrakt badema
  • listići badema

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte omekšani maslac narezan na komadiće. Umijesite tijesto ručno. razmutite žumanjak s hladnom vodom, dodajte tijestu i umijesite ga, oblikujte u loptu, omotajte prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Za nadjev izmiksajte maslac i še-ćer, dodajte bademe u prahu i dobro izmiješajte. Posebno razmutite jaja te dodajte pripremljenoj smjesi. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. razvaljajte tijesto na maslacem premazan okrugli limeni kalup, a osim dna razvaljajte i po rubu.
  3. Čokoladu otopite s dvije-tri žlice vode na laganoj temperaturi, sve dok ne postane glatka. razmažite je odmah po pripremljenom tijestu u kalupu. Na nju prelijte smjesu od badema u prahu, ekstrakta, maslaca i jaja, rasporedite oguljene očišćene kruške razrezane na polovice ili četvrtine. Pospite bademima narezanima na listiće i pecite 35 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.