gastro postao
Pripremite pizzu sa sirom, rikulom i tartufima, skupocjenim kraljevima među gljivama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 602
Tijesto za pizzu
- 500 g glatko brašno
- 10 g kvasac, svježi
- sol
- ulje maslinovo
Nadjev
- 200 g mozzarella
- 100 g rukola
- 100 g skuta
- tartuf crni
Priprema
- Tijesto za pizzu pripremite tako da prosijete brašno. Posolite ga.
- Kvasac razmutite u malo mlake vode da se aktivira. Umiješajte kvasac u brašno te izradite elastično tijesto. Pokrijte plastičnom folijom koja će ga dodatno zagrijati te pustite da odstoji barem pola sata.
- Premijesite tijesto. Razvaljajte i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte podloge za pizze. Premažite rubove pizze s malo maslinova ulja da ostanu elastične.
- Nadjev za pizzu pripremite tako da mozzarellu ocijedite i narežete na ploške. Posložite na tijesto tako da prekriju sredinu, sve do rubova koji trebaju ostati slobodni kako bi se napuhnuli i lijepo porumenjeli.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
- Izvadite pizzu te na vrući otopljeni sir pospite rikulu, komadiće skute i pokapajte maslinovim uljem. Po želji naribajte nekoliko listića tartufa.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić