gastro postao
Izradite domaće tijesto za pizzu i nadjenite ju kobasicama po izboru
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 709
Potrebno vam je
- 7 g suhi kvasac
- 1 šalica voda
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žlica list bosiljka
- 0.50 žlica origano
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 šalica rajčica ( ketchup)
- 2 šalica mozzarella
- 225 g kobasice svinjske
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 0.50 kom luk ,crveni
Priprema
- Topite kvasac u toploj vodi deset minuta.
- U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, bosiljak, origano, češnjak i sol. U prvu zdjelu umiješajte začinjeno brašno. Izmiješajte rukama.
- Na pobrašnjenoj površini mijesite tijesto oko pet minuta. Žlicom ulja nauljite zdjelu, stavite tijesto u nju, pokrijte i ostavite da se diže 40 minuta.
- Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje pa premažite žlicom maslinova ulja. Pecite tijesto deset minuta na 205°c, maknite iz pećnice pa polite umakom te dodajte mozzarellu, kobasice, papriku i luk. Pecite 25-30 minuta.
Izvor Skuhatćute