gastro postao
Pripremite tijesto i uživajte u bogatom talijanskom specijalitetu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1133
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 300 g gorgonzola
- 300 g mozzarella
- 20 g suhi kvasac
- 400 ml pasirana rajčica (passata)
- 300 ml voda
- sol
- 6 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica origano
Priprema
- Pomiješajte brašno, kvasac, vodu, sol i maslinovo ulje pa zamijesite glatko tijesto.
- Pokrijte krpom i ostavite oko 45 min na toplom da se digne.
- Dignuto tijesto podijelite na 4 jednaka dijela i svaki razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Rubove preklopite i čvrsto pritisnite.
- Pećnicu zagrijte na 230°C.
- Svaki komad tijesta premažite tankim slojem rajčice. Pospite mozzarellom i origanom. Po površini rasporedite gorgonzolu.
- Pecite oko 10 min u zagrijanoj pećnici.
Pripremite tijesto i uživajte u bogatom talijanskom specijalitetu