gastro postao
Ementaler, feta sir i tikvice su ukusan nadjev za pizzu. Iskoristite sezonu tikvica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1922
Tijesto
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 150 g maslac, slani
Nadjev
- 3 kom tikvice, zelene
- vlasac ( listovi)
- 200 g ementaler
- 120 g feta sir
- sol
- papar
- majčina dušica
- kopar
Priprema
- Na dasku stavite brašno i u sredini utisnite udubinu. Dodajte jaja i sol. Po rubu uokolo poslažite komadiće maslaca.
- Umijesite glatko tijesto počevši od vanjskog ruba prema sredini. Razvaljajte tijesto i rasporedite ga u četiri nauljena kalupa za pizze.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Oprane tikvice narežite na ploške, a vlasac i kopar sitno nasjeckajte. Naribajte ementaler i izmrvite feta sir. Posložite po tijestu ribani sir, pa uokolo tikice poput lepeze.
- Pospite solju, paprom, origanom, sjeckanim vlascem i koprom. Obložite komadićima feta sira i pecite oko 30 minuta.