Recepti 02. rujna 2016.

Mini pizzette s rajčicom i rikulom

Pizzette s rajčicom i rikulom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 3 velike žlice kravljeg mlijeka
  • 300 g pšeničnog brašna
  • 1 kom praška za pecivo
  • 150 g quark (mješavina svježeg sira i jogurta)
  • 125 g mozzarellea
  • sol
  • papar
  • bosiljak i origano(suhi začini)
  • rikola

Priprema

  1. U posudi pomiješati quark, ulje i mlijeko. Dodati brašno, prašak za pecivo i 1/2 žličice soli. Sve sastojke umijesiti rukama u glatku smjesu. Tijesto oblikovati u loptu, umotati u prozirnu foliju i ostaviti 20 minuta da odstoji.
  2. Od tijesta oblikovati loptice i na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati valjkom ili rukom male okrugle pizze promjera 8 cm. Pizzette poslagati na lim obložen papirom za pečenje.
  3. Rajčice i mozzarellu posoliti i popapriti te rasporediti po pizzettama. Posipati bosiljkom i origanom.
  4. Pizztte peci oko 20 munuta na srednjoj prečki. Rikolu oprati i posušiti listove i prije serviranja posuti ih po pizzettama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.