gastro postao
Vegetarijanske pljeskavice koje će vam otkriti sve najbolje od okusa tikvica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 3 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 žlica sol
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom jaje kokošje
- 0.35 šalica krušne mrvice
- 2 žlica korijander
- 2 žlica svježi timijan
- papar
- 1.50 dl ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte naribane tikvice, luk i sol pa pustite da odstoji 10 min. Zatim iscijedite što više tekućine iz smjese pomoću papirnatih ručnika.
- Umiješajte poriluk, istučeno jaje, krušne mrvice i začine.
- U većoj tavi zagrijte ulje. Žlicom zagrabite komad smjese s tikvicama, stavite na vruće ulje te pažljivo pritisnite špatulom da bi dobili pljeskavice promjera 5 cm.
- Pecite do zlatno smeđe boje, oko 3 min sa svake strane i ocijedite na papirnatom ručniku.