gastro postao
Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta.
Popečke posluži za doručak, ručak ili ih ponesi sa sobom na posao. Dobro će funkcionirati i kao prilog, a imaj na umu da se odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom. Naravno, ako ih planiraš jesti s odgodom, pripazi da ostanu topli i hrskavi.
Po želji u smjesu dodaj i svježe, sitno nasjeckano, začinsko bilje. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 veća krumpira
- Polovica malog luka
- 2 velika jaja
- Suncokretovo ulje
- Papar, sol
Priprema:
- Krumpire operi i oguli pa ih grubo naribaj. Istisni sav višak tekućine uz pomoć papirnatih ručnika.
- Umućeno jaje i sitno nasjeckani luk pomiješaj s krumpirom. Začini po ukusu.
- Oblikuj popečke i peci ih otprilike pet minuta na zagrijanoj i nauljenoj tavici. Okreni ih kad poprime smeđu boju i peci još nekoliko minuta.
- Položi popečke na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.
Posluži toplo!