gastro postao
Težačko jelo bit će idealno kao predjelo ili 'grickalica' za večeru s prijateljima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 30
Tijesto
- 600 g glatko brašno
- 1 žlica med, vrcani
- 2 mala žlica sol
- 1 kom suhi kvasac
- 2 žlica ulje maslinovo
- 400 ml voda
Nadjev
- 3 kom ljubičasti luk
- 5 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- 400 g pelati
- 2 mala žlica svježi timijan
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
- sol
- papar
- 10 kom inćun
Priprema
- Luk narezati na tanke ploške polumjesece, dodati režnjeve češnjaka pa propirjati na maslinovom ulju. Dodati pelate pa još pirjati dok tekućina ne ispari, a zatim ubacite ostale začine.
- Zamijesiti tijesto. Razvaljati tijesto, nanijeti nadjev pa preko njega poslagati slane inćune. Preklopiti sa drugom stranom tijesta.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 180C cca 40 min ili dok se tijesto ne zarumeni.