gastro postao
Kako biste održali gotovu cvjetaču toplom dok pržite ostatak, stavite je u pećnicu na 120°C u limu obloženom papirom za pečenje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 304
Potrebno vam je
- 115 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 250 ml mineralna voda
- 70 g parmezan
- 1 kom cvjetača (samo cvijet)
- 2 dl ulje, biljno
- 12 list kadulja
- sol
Priprema
- Pomiješajte obje vrste brašna, vodu i 60 g parmezana. Ostavite sa strane. U međuvremenu skuhajte cvjetaču u zasoljenoj vodi. Nakon pet minuta ocijedite je i prelijte hladnom vodom pa posušite.
- Ulijte ulje u duboku tavu. Dodajte kadulju i kuhajte minutu. Izvadite kadulju i ostavite je sa strane.
- Trećinu cvjetače uvaljajte u smjesu s brašnom. Pržite cvjetaču oko tri minute pa ponovite postupak s ostatkom. Stavite je u tanjur, pospite kaduljom i ostatkom parmezana te začinite solju.
Izvor Skuhatćute