gastro postao
Pohani kruh jednako je ukusan poslužen odmah nakon prženja, ali i hladan
Pohani kruh uvijek je izvrstan doručak ili pak večera. Jednako ga rado jedu i djeca i odrasli, a izvrsnog je okusa doda li mu se i kakav prilog. Mi ti donosimo recept za pohani kruh s bananama i čokoladom. Možeš li zamisliti bolji početak dana?
Potrebno vam je:
- 8 kriški kruha
- 2 dl mlijeka
- 3 jaja
- 3 žlica šećera u prahu
- 1 žlica maslaca
- 3 žlice ulja
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 banana
- 1/2 limunov sok
- 250 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera u prahu
- 125 g maslaca
- 3 jaja
- 30 g glatkog brašna
- 100 g badema
Priprema:
- Otopiti čokoladu na pari i ostaviti je neka se malo ohladi. Pjenasto umutiti maslac i šećer pa postupno dodati jaja i čokoladu.
- Zatim dodati brašno i mljevene bademe.
- Kuhati sve na pari dvije-tri minute, pokriti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
- Narezati kruh na ploške. U posudi vilicom umutiti jaja i mlijeko.
- Zagrijati maslac i ulje u tavi. Umočiti kruh u smjesu od jaja, izvaditi i staviti na zagrijanu masnoću.
- Pržiti nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smećkasto-zlatnu boju. Izvaditi kruh na papirnati ubrus.
- Narezati banane na ploške te ih poškropiti limunovim sokom.
- Svaku plošku kruha premazati ohlađenim čokoladnim punjenjem, posložiti na njega nekoliko ploški banana, poklopiti drugim kruhom te sve obilno posuti šećerom u prahu i cimetom
Dobar tek!