gastro postao
Pohani kruh možete poslužiti kao jutarnji obrok, međuobrok i toplu večeru. Uglavnom, nikada se ne odbija!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 8 kriška tost
- 2 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 50 g ricotta
- 100 g svježi kravlji sir
- 50 g šećer, kristal
- 1 žličica limunov sok
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 2 šalica jagode
- 2 žlica šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 1 žlica gustin
Priprema
- Pomiješajte nasjeckane jagodesa šećerom i dodajte 1/3 šalice vode. Kuhajte dok ne zavrije, zatim smanjite vatru.
- Pomiješajte gustin s dvije žlice vode i vanilin šećerom. Izlijte u jagode. Miješajte oko 4 minute dok se smjesa ne zgusne.
- Mikserom izradite sir, ricottu, šećer, žumanjak i limunov sok.
- Ploške tosta prerežite dijagonalno u oblik trokuta.
- Umutite jaja s mlijekom i vanilijom.
- Ploške tosta premažite nadjevom od sira i po njemu stavite preljev od jagoda. Preklopite drugom ploškom svaki sendvič.
- Zagrijte ulje. Umočite trokute s obiju strana i kratko popržite na masnoći sa svake strane. Izvadite na papirnati ubrus.
- Pospite šećerom u prahu i poslužite uz preljev od jagoda.
Izvor Skuhatćute