Recepti 03. listopada 2014.

Pohani ravioli s umakom od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Kaloričana, ali neodoljiv obrok gotov je za svega 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1938

Potrebno vam je

  • 250 ml mlaćenica
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 500 g ravioli
  • 2 dl ulje, biljno
  • 300 ml pasirana rajčica (passata)
  • peršin, list
  • 2 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Raviole kratko kuhajte u vrućoj vodi i procijedite. Odvojite mlaćenicu i krušne mrvice u dvije različite posude. Ulijte ulje u fritezu ili duboku tavu i dobro ga ugrijte. Umočite raviole prvo u mlaćenicu pa u krušne mrvice i skinite višak mrvica.
  2. Po pet raviola pržite u dobro zagrijanom ulju, minutu do dvije. Izvadite ih rupičastom žlicom i stavite na kuhinjski papir kako bi se upio višak masnoće.
  3. U međuvremenu ugrijte malu tavu na slaboj vatri pa dodajte umak od rajčice i začinite ga. Poredajte raviole na tanjur, pospite peršinom i parmezanom te poslužite uz umak od rajčice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.