gastro postao
Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 292
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 vezica španjak špinak
- 1 šalica krušne mrvice
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 100 ml ulje, biljno
Priprema
- U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene.
- Maknuti sa izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica.
- Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje.
- Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.