gastro postao
Pripremite umak po želji i tako još više oplemenite ovo ukusno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 324
Potrebno vam je
- 20 g maslac, slani
- 2 kom tikvice, zelene
- 150 g grašak zeleni, u zrnu
- 75 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 80 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g topljivi sir
- 2 žlica kopar
- 50 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Otopite maslac u tavi na umjerenoj vatri.
- Dodajte naribanu tikvicu i pržite dvije minute. Umiješajte grašak i kuhajte još minutu pa maknite s vatre da se malo ohladi.
- Pomiješajte brašno, jaje i mlijeko te dodajte smjesu s tikvicama, sir, mladi luk i kopar. Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom.
- Ugrijte ulje u tavi pa pržite manje količine smjese oblikovane u popečke dok ne dobiju boju.