Recepti 13. listopada 2014.

Popečci od graška, tikvica i sira

Popečci od graška, tikvica i sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite umak po želji i tako još više oplemenite ovo ukusno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 324

Potrebno vam je

  • 20 g maslac, slani
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 150 g grašak zeleni, u zrnu
  • 75 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 80 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 g topljivi sir
  • 2 žlica kopar
  • 50 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Otopite maslac u tavi na umjerenoj vatri.
  2. Dodajte naribanu tikvicu i pržite dvije minute. Umiješajte grašak i kuhajte još minutu pa maknite s vatre da se malo ohladi.
  3. Pomiješajte brašno, jaje i mlijeko te dodajte smjesu s tikvicama, sir, mladi luk i kopar. Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom.
  4. Ugrijte ulje u tavi pa pržite manje količine smjese oblikovane u popečke dok ne dobiju boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.