Recepti 19. veljače 2015.

Popečci od kelja u umak od kopra

Popečci-od-kelja-u-umak-u-kopra
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
I oni koji ne vole kelj, prihvatit će ga u ovom obliku

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 258

Umak

  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 80 g glatko brašno
  • 100 g luk ,crveni
  • 0.50 vezica peršin, korijen s lišćem
  • 20 g kopar
  • 200 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • sol
  • povrtni temeljac

Popečci

  • 1.50 kom kelj lisnati
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • glatko brašno
  • krušne mrvice
  • 2 žlica mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • ulje suncokretovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Narežite i operite kelj pa ga skuhajte u zasoljenoj vodi.
  2. Nakon 30 minuta ocijedite ga i posušite.
  3. Namočite natrgani kruh u mlijeku te ocijedite i dodaje kelj.
  4. Dodajte jaje, malo krušnih mrvica i sve dobro izmiješajte rukama. Začinite solju i paprom.
  5. Oblikujte u popečke i još malo uvaljajte u krušne mrvice.
  6. Ugrijte ulje u tavi i ispržite popečke.
  7. Napravite umak od kopra.
  8. Narežite luk i prepržite dok ne postane staklast.
  9. Pospite malo brašna i miješajte dok ne dobije boju.
  10. Ulijte malo temeljca i promiješajte dok se ne zgusne.
  11. Dodajte vrhnje, začinite solju, peršinom i umiješajte nasjeckani kopar.
  12. Kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.