gastro postao
I oni koji ne vole kelj, prihvatit će ga u ovom obliku
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 258
Umak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 80 g glatko brašno
- 100 g luk ,crveni
- 0.50 vezica peršin, korijen s lišćem
- 20 g kopar
- 200 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- sol
- povrtni temeljac
Popečci
- 1.50 kom kelj lisnati
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- glatko brašno
- krušne mrvice
- 2 žlica mlijeko kravlje (1.8% masti )
- ulje suncokretovo
- papar
- sol
Priprema
- Narežite i operite kelj pa ga skuhajte u zasoljenoj vodi.
- Nakon 30 minuta ocijedite ga i posušite.
- Namočite natrgani kruh u mlijeku te ocijedite i dodaje kelj.
- Dodajte jaje, malo krušnih mrvica i sve dobro izmiješajte rukama. Začinite solju i paprom.
- Oblikujte u popečke i još malo uvaljajte u krušne mrvice.
- Ugrijte ulje u tavi i ispržite popečke.
- Napravite umak od kopra.
- Narežite luk i prepržite dok ne postane staklast.
- Pospite malo brašna i miješajte dok ne dobije boju.
- Ulijte malo temeljca i promiješajte dok se ne zgusne.
- Dodajte vrhnje, začinite solju, peršinom i umiješajte nasjeckani kopar.
- Kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
Izvor Skuhatćute