Recepti 25. travnja 2016.

Saznajte kako se rade popečci od krumpira

Popečci od krumpira
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 456

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 40 g glatko brašno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Isperite naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedite i dobro osušite pritiščući paprinatim ručnicima ili krpom.
  2. Osušeni naribani krumpir stavite u zdjelu pa umiješajte luk, brašno i razmućeno jaje.
  3. U velikoj tavi zagrijte ulje. U kipuće ulje stavljajte peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljoštite.
  4. Pecite sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.
  5. Pečene popečke odložite na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah servirajte.

Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Barbara Petrović
    merida 22:51 28. Listopad 2014.

    Fino!