gastro postao
Tradicionalni francuski recept za hrskave i aromatične "palačinke" od krumpira
Hrskavi popečci od krumpira bogati začinima gotovi su vrlo brzo, a i krumpir je namirnica koju uvijek imamo u našim kuhinjama.
Može poslužiti kao odličan međuobrok kada samo želite nešto prizalogajiti, a može i poslužiti kao hrskavi prilog u glavnim jelima ili dodatak uz variva.
Potrebno vam je:
- 450 g krumpira
- 1 crveni luk
- 4 žlica maslinova ulja
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 1 jaje
- vlasac
- 2 žlice brašna
- majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin
Priprema:
- Krumpir ogulimo, skuhamo, ocijedimo i ohladimo. Luk oljuštimo i sitno nasjeckamo.
- Pećnicu zagrijemo na 180 °C, naribamo krumpir i pomiješamo ga sa svim sastojcima jedino ne s uljem.
- U tavu s malo zagrijanim uljem stavimo smjesu s krumpirom, utisnuvši je u 1 debelu palačinku. Pečemo na vatri srednje jačine 5 minuta.
- Na tavu stavimo tanjur, preokrenemo galette pa vratimo u tavu i pečemo drugu stranu još 5 minuta.
- Zapečemo u pećnici oko 15 minuta i odmah poslužimo.
Dobar tek!