Recepti 19. kolovoza 2016.

Popečci od lososa

losos
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 334

Potrebno vam je

  • 400 g losos
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 kom limunov sok
  • 1 žlica kapari
  • 0.50 žličica sol
  • 0.50 žličica svježe mljeveni papar
  • 0.50 žličica cajenski papar
  • 12 kom krekeri, slani
  • 1 žlica krušne mrvice
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pomiješajte komade ocijeđenog konzerviranog lososa, jaja, limunov sok, kapare, sol i papar u zdjeli da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju.
  2. Nadrobite krekere rukama u smjesu pa ponovno promiješajte.
  3. Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 min ili preko noći.
  4. Tanjur posipajte sa polovicom krušnih mrvica.
  5. Smjesu sa lososom podijelite na 4 djela i formirajte pljeskavice.
  6. Poslažite ih na tanjur pa posipajte preostalim krušnim mrvicama.
  7. Ulje i maslac otopite u večoj tavi i pecite pljeskavice oko 5 min sa svake strane. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.