Recepti 15. rujna 2015.

Popečci od tikvica

Popečci od tikvica
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI

  • 2 kom tikvica
  • 7 žlica glatkog brašna
  • 4 žlica naribane gaude
  • 4 žličica kiselog vrhnja
  • 2 kom jaja
  • 1 vezica vlasca
  • sol
  • maslinovo ulje
  • vegeta

Priprema

  1. Tikvice ogulite i naribate na sitnije (kao jabuke) posolite i ostavite da se ocijede. U posudi izmiješajte jaja, brašno, začine i vlasac (narezan na sitno), kada su tikvice ispustile višak tekućine umiješajte ih u ovu smjesu.
  2. U smjesu dodajte kiselo vrhnje i par kapi maslinovog ulja i sve dobro promiješajte. Popečci od tikvica | Author: Honda986 foto: Honda986
  3. U tavu stavite maslinovo ulje. Žlicom oblikujte i stavite smjesu na vruće ulje. Pržite sa svake strane par minuta dok ne dobije laganu smeđu boju. Dobar tek! Popečci od tikvica | Author: Honda986 foto: Honda986

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.