gastro postao
Brzo rješenje za slasan prilog ili popodnevni zalogaj
Bilo da ste obožavatelj tikvica ili ne, harmonija okusa ovih popečaka neće vas ostaviti ravnodušnima, a toliko su jednostavni za pripremu.
Tikvice su poprilično zahvalna namirnica koju možemo kombinirati, odnosno spremiti na velik broj načina. Pritom mislimo na razne varijacije koje možemo stvoriti u svojoj kuhinji. Jedna od tih varijacija zasigurno se odnosi na čuvene popečke.
Potrebno vam je:
- 300 g tikvica
- 2 jaja
- 2 male žlica vlasca
- 1 kiselo vrhnje
- 100 g glatkog brašna
- 50 g parmezana
- 4 žlica maslinova ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Tikvice naribajte na krupnije trakice, sir narežite na manje kockice.
- U zdjeli pomiješajte tikvice, sir, jaja, brašno, vlasac (ostavite dio za dekoraciju) posolite, popaprite i ostavite sa strane 10 min.
- Po potrebi dodajte malo mlijeka (ako je smjesa pregusta) ili brašna (ako je smjesa prerijetka).
- Žlicom oblikujte pogačice i pecite na zagrijanom maslinovom ulju na srednjoj vatri dok ne porumene.
Poslužite toplo ili hladno uz kiselo vrhnje.
Dobar tek!