Recepti 03. listopada 2014.

Popečci u čokoladnom umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi popečci u toplom čokoladnom umaku desert je koji morate zavoljeti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Popečci

  • 100 g maslac, slani
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 25 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kom vanilija, štapić
  • ulje suncokretovo

Umak

  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g tamna čokolada
  • tamni rum

Priprema

  1. U loncu prokuhajte mlijeko, šećer, maslac i vaniliju pa ih dodajte u brašno. Zatim ubacite i žumanjke pa umijesite tijesto. Izrežite ga na željene oblike.
  2. Pecite na biljnom ulju na 180 stupnjeva do zlatno-smeđe boje. Pospite šećerom. Z preljev ugrijte mlijeko, dodajte rum i u njemu rastopite čokoladu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.