Recepti 13. listopada 2014.

Poširana jaja na proljetnom povrću

Poširana jaja na proljetnom povrću
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan proljetni doručak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica vinski ocat
  • 4 kom mladi luk
  • 2 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 režanj češnjak
  • 4 kom šparoge, divlje
  • 2 šalica španjak špinak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Povrće očistite, nasjeckajte, kratko blanširajte i ocijedite. Stavite ga pomiješanog u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte sa žlicom maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 15-tak minuta.
  2. Dok se povrće peče, pristavite lonac s vodom, a kada voda zakuha dodajte žličicu octa. Poširajte jaja u ključaloj vodi.
  3. Izvadite povrće iz pećnice, posložite na tanjure i povrh povrća stavite po dva poširana jaja po osobi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.