gastro postao
Idealan proljetni doručak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica vinski ocat
- 4 kom mladi luk
- 2 šalica šampinjoni (uzgojeni)
- 1 režanj češnjak
- 4 kom šparoge, divlje
- 2 šalica španjak špinak
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Povrće očistite, nasjeckajte, kratko blanširajte i ocijedite. Stavite ga pomiješanog u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte sa žlicom maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 15-tak minuta.
- Dok se povrće peče, pristavite lonac s vodom, a kada voda zakuha dodajte žličicu octa. Poširajte jaja u ključaloj vodi.
- Izvadite povrće iz pećnice, posložite na tanjure i povrh povrća stavite po dva poširana jaja po osobi.