Recepti 29. svibnja 2017.

Povratak u slasne dane: Retro puretina "Orly"

foto: 24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Meko meso u hrskavom omotaču zasigurno će vas osvojiti već na prvi zalogaj. Okušajte se u pripremi puretine na retro način pa navalite na svoj tanjur slasnih zalogaja.

Neodoljivi hrskavi zalogaji spajaju fino, meko pureće meso i omiljeni napitak za vrijeme ljetnih dana - pivo! Upustite se u jednostavnu pripremu pa za taj čas uživajte u slasnoj retro puretini orly. Poslužiti je možete uz čitav niz različitih umaka, a zatim sve zaliti čašom omiljenog piva.

Puretina pripreljena na ovaj način može postati izvrsna grickalica za druženje s prijateljima ili pak brzinski ručak za užurbane dane. Bolje ne može!

 

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu koji možete pronaći OVDJE.
 

 

 | Author: 24sata foto: 24sata


Potrebno vam je:

  • 150 g brašna
  • 2 žumanjka
  • 250 ml Staropramen piva
  • 2 bjelanjka
  • 500 g mariniranih purećih prsa
  • 1/2 žličice soli

Postupak pripreme:

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, žumanjke, pivo i sol.
  2. Dobro povežite sve sastojke pa ih poklopite i pustite da smjesa odmara oko 15 minuta.
  3. U dobivenu smjesu umiješajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg.
  4. Marinirana pureća prsa koje ste nasjeckali na trakice umočite u smjesu pa ih pržite na vrućem ulju.
  5. Meso je gotovo kada poprimi lijepu, zlatnu boju.

P.S. Puretinu orly poslužite uz domaći tartar umak i sitno sjeckani peršin koji će ovoj kombinaciji dati divnu notu svježine. 

Kako to izgleda kada se priprema u kuhinji, pogledajte OVDJE!

Dobar tek!