gastro postao
Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 777
Tijesto
- 220 g kukuruzno brašno ili krupica
- 440 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 40 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 6 žlica ulje maslinovo
- 1.50 mala žlica sol
- 4 dl voda
Umak
- 400 g pelati
- origano
- list bosiljka
- lovorov list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 režanj češnjak
Nadjev
- šampinjoni (uzgojeni)
- kukuruz u zrnu, suhi
- potočarka
- cherry rajčice
- 300 g mozzarella
Priprema
- Kvasac izlomite na komadiće, dodajte mu šećer i 0,5 dcl tople vode i ostavite na toplom 5 minuta.
- Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.
- Na žličici maslinova ulja popržite češnjak pola minute, dodajte mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, začinite sa soli, paprom, origanom i bosiljkom te dodajte lovorov list i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
- Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, tijesto podjelite na dva dijela (za dvije pizze), razvucite ga po limu, tijesto premažite umakom i raspodijelite povrće i mozzarellu. Pospite s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C 15 minuta.
Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu