gastro postao
Zdrava slastica od tijesta i nadjeva sa svježim sirom i povrćem
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 538
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 75 g kvasac, svježi
- 10 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi (cottage)
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g celer, korijen
- 250 g luk ,crveni
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 1 mala žlica parmezan
- ulje suncokretovo
- sol
- papar
Priprema
- Jakim mikserom izmijesite tijesto od svih navedenih sastojaka te dodajte sol i mlake vode. Oblikujte tijesto u kuglu, stavite u zdjelu i pokrijte krpom. Ostavite da uzlazi na toplome.
- Oljušteni luk nasjeckajte a mrkvu i celer narežite na kockice. Zajedno ispirjajte pa posolite. Kad se ohladi, umiješajte u dobro ocijeđeni sir. Dodajte još žlicu brašna, naribani sir, sol i papar.
- Tanko razvaljajte tijesto, nanesite nadjev pa savijte. Stavite u hladnjak.
- Ohlađeni svitak narežite na ploškice pa stavite na lim. Neka na toplome uzlaze 45 minuta.
- Pecite dvadesetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.