Recepti 14. listopada 2014.

Povrtni tart sa šunkom

Povrtni tart sa šunkom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo povrća, šunke i vrhnja i imate odličan nadjev za tart

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 641

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, slani
  • 3 žlica voda
  • 0.50 žličica sol

Nadjev

  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 šalica grašak, suhi
  • 1 režanj češnjak
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 3 kom jaje kokošje
  • 300 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 150 g krem sir
  • 50 g kuhana šunka
  • 50 g panceta
  • sol

Priprema

  1. Tikvicu naribajte ili sitno narežite i posolite. Ostavite da odstoji 15 minuta. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa naribajte kad se ohladi. Mrkvu i grašak blanširajte, a šunku i pancetu narežite na manje komadiće.
  2. Za tijesto umiješajte brašno, maslac, sol i vodu. Mijesite dok ne dobijete elastičnu smjesu. Stavite u hladnjak na oko 20 minuta.
  3. Pomiješajte jaja, vrhnje, 70 g krem-sira, češnjak te malo soli i dodajte u pripremljeno povrće. Razvaljajte tijesto i stavite ga u nauljen lim za pečenje. Premažite ostatkom krem-sira i pospite komadićima šunke pa preko zalijte smjesom s povrćem.
  4. Nakon toga pospite pancetom pa s još smjese s povrćem i pecite na 200°C oko 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.