Recepti 01. svibnja 2017.

Umazani prstići: Ljepljiva pileća krilca!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada se pripreme na pravilan način, pileća krilca postaju vrhunski specijalitet kojem je tako teško odoljeti

Ljepljiva pileća krilca dobit ćete mješavinom narančinog soka, đumbira, octa i soja sosa. Kajenski papar i tostirani sezam doprinijet će bogatijim okusima dok će premazivanje dobivenom marinadom dati na ljepljivoj površini.

Tri recepta za hrskava pileća krilca Možda vas zanima... Tri recepta za najhrskavija pileća krilca None

Divan dodatak svakom stolu, pileća krilca na ovaj način oduševit će svakog ljubitelja slatko slanih kombinacija.

hrskavo.jpeg Možda vas zanima... Obožavat ćete ova neodoljivo sočna pileća krilca i batake None

Potrebno vam je:

  • 1 kg pilećih krilca
  • 4 žlice soja sosa
  • 1 žlica octa
  • 3 žlice narančinog soka
  • 2 žlice sezamovog ili nekog drugog ulja
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice svježeg ribanog đumbira
  • 1 žličica ribane korice naranče
  • 2 žlice tostiranog sezama
  • 2 režnja češnjaka
  • Prstohvat kajenskog papra

Krila kraljevi žara | Author: Promo foto: Promo

Priprema:

  1. Pomiješajte soja sos, ulje po izboru, sok od naranče i dvije žlice smeđeg šećera dok se šećer ne otopi.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, đumbir, narančinu koricu, kajenski papar i jednu žlicu sezama.
  3. Ubacite pileća krilca i protresite kako bi se umak uhvatio na meso.
  4. Prebacite marinadu i krilca u vrećicu sa zatvaračem pa spremite na dva sata u hladnjak.
  5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.
  6. Krilca izvadite iz marinade, stavite ih na papir za pečenje i pecite oko 40 do 45 minuta.
  7. Nakon 20 minuta okrenite krilca.
Piletina s pinjolima Možda vas zanima... Kakva delicija: Medena krilca s pinjolima Špajza
  1. Dok se krilca peku, napravite preljev.
  2. Na manjoj vatri kuhajte marinadu u koju ste dodali ostatak šećera.
  3. Pustite da zavrije.
  4. Maknite s vatre.
  5. Krilca izvadite iz pećnice, premažite ih preljevom i vratite u pećnicu na još pet minuta.
  6. Na kraju pospite s još sezama po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.