Recepti 07. veljače 2017.

Prilog za poželjeti: Pečena rajčica sa začinima

pečena rajčica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite po hladnjaku zagubljene rajčice pa pripremite sjajan prilog svakom jelu.

Meke i aromatične, rajčice pečene sa začinskim biljem, parmezanom i češnjakom bit će ukusan prilog kako mesnim, tako i povrtnim jelima. Možete ih poslužiti i uz tostirani kruh pa lagano pritisnuti vilicom kako bi ispustili sve sokove, a vi uživali u sjajnom doručku, prilogu ili večeri. Jednostavno, ukusno i brzo - bolje ne može.

Potrebno vam je:

  • 4 rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice parmezana
  • 1 žlica peršina
  • 1 žličica origana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Rajčice prerežite na pola.
  2. Premažite ih maslinovim uljem i pospite protisnutim češnjakom.
  3. Pomiješajte parmezan, peršin, origano, papar i sol pa pospite po rajčicama.
  4. Pecite dok se parmezan ne otopi, a rajčice postanu meke, oko 15 minuta.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.