Recepti 07. veljače 2017.

Pripremite se za Valentinovo: Desert koji se ne peče

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Desert u čaši koji ne traži uključivanje pećnice, a možete ga jesti udvoje!

Ovo je jedan od onih slojevitih slastica posluženih u čaši koje jedete žlicom bez grižnje savjesti!

Bez glutena je, s tamnim kakao prahom i voćem po izboru - predlažemo višnje!

Okusom i izgledom, ovaj desert neodoljivo podsjeća na popularnu Schwarzwald tortu tako da će svi ljubitelji iste biti oduševljeni s obzirom na to da s ovim desertom dobivate nešto vrlo slično istoj, a bez puno muke!

Sastojci i priprema:

  • 1 veći avokado
  • 4 banane, oguljene i zamrznute
  • 4 velike žlice kakao praha
  • 2 datulje
  • 1/4 žličice cimeta
  • 500 ml punomasnog kokosovog mlijeka, ohlađenog
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 200 g višanja
  • Priprema: Avokado, banane, 4 žlice kakaa, datulje i cimet  izmiksati u blenderu dok ne dobijete vrlo glatku smjesu, poput moussea. Kokosovo mlijeko izmiksati električnim mikserom u šlag, pomiješati javorov sirup i vaniliju i miksati još nekoliko minuta. U čašu poslagati u slojevima smjesu s avokadom i bananama, pa sloj višanja, pa šlag od kokosovog mlijeka i tako nekoliko slojeva dok se sastojci ne potroše. Smjesa je dovoljna za dvije čaše, ali možete ju poslužiti u jednoj većoj i jesti s nekom dragom osobom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.