Recepti 07. listopada 2014.

Proljetna teletina na palenti sa šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 433

Potrebno vam je

  • 1200 g teletina, mršava
  • 200 g šparoge, divlje
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • sol
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • korijen koromača
  • celer, korijen
  • mrkva, crvena

Priprema

  1. Teleću plečku posolite te stavite u lim za pečenje s maslinovim uljem, korijenastim povrćem i mediteranskim biljem. Pecite oko četiri sata pokriveno folijom na laganoj vatri u krušnoj peći ili pećnici.
  2. Palentu kuhajte 20 minuta uz stalno miješanje, a šparoge stavite u palentu pet minuta prije kraja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.