Recepti 03. listopada 2014.

Proljetna tjestenina

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovim brzim i jednostavnim receptom lagano i zdravo krenite u proljeće.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 630

Potrebno vam je

  • 400 g špageti
  • 40 g maslac, slani
  • 150 g kuhana šunka
  • slanina suha, masna
  • 400 ml vrhnje za kuhanje
  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 kom limun
  • sol
  • papar
  • 1 vezica peršin, list
  • 50 g parmezan
  • 1 kom poriluk (cijeli)

Priprema

  1. Stavite zasoljenu vodu na vatru i pustite da zavrije pa skuhajte špagete. U meðuvremenu prepržite slaninu na tavi.
  2. Dodajte šunku te poriluk i pržite još pet minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne. Ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane.
  3. U umak dodajte limunov sok i koricu pa začinite solju i paprom. Umiješajte nasjeckani peršin i kuhani grašak te sve pomiješajte sa špagetima. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.Umjesto špageta uz ovaj umak pripremite pljukance. Od brašna, jaja, soli i vode umijesite glatko tijesto. Ostavite pokriveno stajati oko 15 minuta te ga trgajte na komadiæe, protrljajte meðu dlanovima i skuhajte u vodi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.