Recepti 13. listopada 2014.

Punjene paprike

Punjene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo su pripremale naše bake, mame, a tradicija se nastavlja

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 812

Potrebno vam je

  • 1000 g mljeveno meso
  • 100 g riža, carnaroli
  • 9 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 100 g panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • 500 g rajčica, crvena

Priprema

  1. Mljevenom mesu dodati rižu, pancetu narezanu na male kockice, isjeckani luk, češnjak i peršin. Posoliti i popapriti po želji.
  2. Smjesom napuniti paprike kojima je prethodno izdubljena sredina. Tako napunjene paprike poslagati u lonac u kojemu će se kuhati sa umakom od rajčica.
  3. U posebnoj posudi skuhati 1/5 kg rajčica kojima je dodan peršin, malo šećera (pola žličice), papar i sol po želji. Skuhan umak od rajčica preliti preko napunjenih paprika, doliti vode do vrha paprika i sve zajedno kuhati na laganoj vatri 1 h i 30 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.