gastro postao
Ovo jelo su pripremale naše bake, mame, a tradicija se nastavlja
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 812
Potrebno vam je
- 1000 g mljeveno meso
- 100 g riža, carnaroli
- 9 kom paprika, žuta (mesnata)
- 100 g panceta
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- peršin, list
- sol
- papar
- 500 g rajčica, crvena
Priprema
- Mljevenom mesu dodati rižu, pancetu narezanu na male kockice, isjeckani luk, češnjak i peršin. Posoliti i popapriti po želji.
- Smjesom napuniti paprike kojima je prethodno izdubljena sredina. Tako napunjene paprike poslagati u lonac u kojemu će se kuhati sa umakom od rajčica.
- U posebnoj posudi skuhati 1/5 kg rajčica kojima je dodan peršin, malo šećera (pola žličice), papar i sol po želji. Skuhan umak od rajčica preliti preko napunjenih paprika, doliti vode do vrha paprika i sve zajedno kuhati na laganoj vatri 1 h i 30 min.