gastro postao
Tikvice, jaja i sir su sve što vam treba za odličan obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 562
Potrebno vam je
- 700 g tikvice, zelene
- 1.50 šalica krušne mrvice
- 60 g cheddar
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 2 žlica peršin, list
- 1 žličica sol
- 0.25 šalica parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica maslac, slani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°C.
- U većem loncu zagrijte vodu do vrenja.
- Tikvice prepolovite po dužini i kuhajte u kupućoj vodi 15-ak minuta ili dok omekšaju. Zatim ih izvadite, ocijedite i izdubite meso iz sredine.
- U zdjeli pomiješajte izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja.
- Tikvice napunite dobivenom mješavinom. Po površini pobacajte komadiće maslaca i posipajte preostalim parmezanom.
- Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici.