Recepti 03. listopada 2014.

Punjeni luk s pancetom

Punjeni luk s pancetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Maštoviti zalogajčići od luka nadjeveni lučicom i kiselim vrhnjem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 13

Potrebno vam je

  • 5 kom luk ,crveni
  • 5 kriška panceta
  • 1 prstohvat ružmarin
  • 1 mala žlica češnjak u prahu
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • parmezan
  • 1 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • majčina dušica
  • 2 kom lučice

Priprema

  1. Luk očistite od ljuske i stavite kuhati glavice. Kad voda zavrije, kuhajte ga 10-ak minuta. Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se malo ohladi.
  2. Nožem odrežite vrhove. Sredinu izdubite pazeći da vrhovi ostanu neoštećeni. Omotajte svaku glavicu ploškom pancete, učvrstite čačkalicama i složite u lim obložen papirom za pečenje.
  3. Nasjeckajte ukiseljene lučice, unutrašnost i vrhove luka. Zagrijte u dubljoj tavi malo ulja i prepržite sjeckani luk 2-3 minute. Maknite s vatre. Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar.
  4. Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih ribanim parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.