Recepti 03. listopada 2014.

Punjeni oslić u umaku od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Fileti oslića odični su za punjenje s raznim nadjevima, a još bolji ako ih poslužite s umakom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 260

Umak

  • crvena paprika
  • 1300 g rajčica, crvena
  • origano

Nadjev

  • 15 g kapari
  • 150 g masline, crne
  • 20 g inćun
  • 2 žlica limunov sok
  • 2 režanj češnjak
  • ulje maslinovo

Ostalo

  • 500 g oslić
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica pivo
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju u tavi propirjajte minutu usitnjeni češnjak pomiješan s mljevenom paprikom. Dodajte narezanu rajčicu i kuhajte dok ne omekša, oko pet minuta, pa dodajte sol, papar i origano. Kuhajte na slaboj vatri oko 30 minuta.
  2. Miksajte sastojke za nadjev postupno dodajući ulje. Nadjenite filete oslića.
  3. Pomiješajte brašno, pivo, jaje, papar i sol. Zagrijte ulje. U smjesu uvaljajte punjene filete oslića i pržite dok ne dobiju lijepu boju. Ocijedite na kuhinjskom ručniku.
  4. Stavite na tanjur, dodajte umak od rajčica i pospite sitno kosanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.