Recepti 22. siječnja 2015.

Punjeni pečeni krumpir

Punjeni pečeni krumpir
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo je jednostavno za pripremiti, a jako je fino

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 938

Potrebno vam je

  • 6 kom krumpir, zreli
  • 200 g slanina suha, masna
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 1 šaka peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zarežite krumpire po duljini i malo ih rastvorite.
  2. Pomiješajte svježi sir sa sitno nasjeckanim peršinom, lukom, slaninom i češnjakom.
  3. Napunite krumpire. Začinite i ostavite u hladnjaku na pola sata.
  4. U lim za pečenje poredajte krumpire, prelijte ih s malo ulja i pecite ih na 180°C oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
  5. Izvadite ih iz pećnice i dodajte sir.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.