gastro postao
Prema mnogima najbolji dio svinjetine iskombinirali smo s kraljicom jeseni - bučom.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- 250 g buče
- 1 kom svinjetina, mršava
- 5 list blitva
- 1 kom jaje kokošje
- 30 g sušena buča
- sol
- papar
Priprema
- Buču očistite, začinite i dodajte jedno jaje.
- Svinjski lungić rastvorite, istucite vrlo tanko, začinite i na njega posložite blanširane listove blitve i smjesu od buče.
- Zamotajte i lungić obložite dehidriranom bučom koju je potrebno kratko prokuhati.
- Na laganoj vatri u tavi pecite lungić uz stalno okretanje. Kad poprimi finu boju, a mislite da još nije gotov, možete ga dovršiti tako da ga pečete još u pećnici par minuta na 170 stupnjeva. Narežite i poslužite.