Recepti 13. listopada 2014.

Punjeni teleći svitci

Punjeni teleći svitci
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati mesni užitak koji će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 346

Potrebno vam je

  • 8 kom teletina, mršava
  • 100 g teletina, mljevena
  • 100 g maslac, neslani
  • 20 g gljive, sušene
  • 20 g krušne mrvice
  • 10 g parmezan
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem
  • 5 list kadulja
  • 5 list mažuran
  • 1 kom jaje kokošje
  • 10 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • goveđi temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namačite suhe gljive u mlakoj vodi barem 1 sat pa ih stisnite kako biste iscijedili suvišnu tekućinu, a zatim nasjeckajte zajedno sa začinskim biljem.
  2. U tavi, na umjerenoj vatri rastopite 5 žlica maslaca i popržite mljevenu teletinu tako da posmeđi sa svih strana. Ostavite da se sasvim ohladi.
  3. Za nadjev pomiješajte krušne mrvice namočene u temeljcu, mljevenu teletinu, parmezan, gljive i jaje u velikoj zdjeli s mlijekom. Batom za meso istucite komade teletine.
  4. Ravnomjerno premažite nadjevom svaki komad teletine. Zaklopite komade mesa u svitak i svaki svitak zatvorite čačkalicom. Pecite na 2 žlice ulja i preostalome maslacu. Kada meso potamni, posolite i popaprite prema ukusu.
  5. Dodajte otprilike 250 ml goveđega temeljca i otklopljeno pirjajte na slaboj vatri 30 do 40 minuta. Poslužite mlako.

Izvor Kuharica "Meso" u izdanju Mozaik knjige

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.