gastro postao
Neobična kombinacija purećih prsa, heljde i jabuka zarolanih u ukusnu roladu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 472
Potrebno vam je
- 880 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 400 g kesten pire
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g heljda
- 4 kom jaje kokošje
- 4 kom jabuka (cijela)
- sol
- šećer, kristal
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pureća prsa narežite i istucite batom za meso.
- Na začinjeni odrezak razmažite kesten pire te zarolajte. Prepecite roladu sa svih strana i stavite u lim.
- Ogulite jabuke, očistite od koštica, stavite u lim i pospite šećerom.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka te napravite snijeg od bjelanjaka.
- U žumanjke umiješajte heljdu, sol, papar, snijeg te brašno i napravite pjenastu smjesu.
- Rasporedite smjesu u kalupe te s puretinom i jabukama pecite 30 minuta na 200°C.