Recepti 27. srpnja 2016.

Pureće pljeskavice s tikvicom i peršinom

Pljeskavica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne pljeskavice od purećeg mesa pripremite za svega 20 minuta te ih poslužite kao predjelo ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 327

Potrebno vam je

  • 300 g puretina,mljevena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 mala žlica češnjak u prahu
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • mješavina suhih začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Tikvicu sameljite u blenderu i umiješajte u meso.
  2. Dodajte jaje, češnjak, papriku, vegetu, sol, papar i mrvice. Smjesu pustite oko 15 minuta da odstoji.
  3. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice i pecite dok ne budu zlatno-smeđe s obje strane.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.