Recepti 13. listopada 2014.

Pureći file u finim travama

gastro postao gastro.24sata.hr
Prepustite se užitku jela i mirisa ove fine začinjenje kombinacije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 324

Potrebno vam je

  • 800 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 50 g celer, korijen
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g poriluk (cijeli)
  • list bosiljka
  • korijander
  • svježi timijan
  • origano
  • mažuran
  • 0.50 kom limun
  • šećer, kristal
  • sol

Priprema

  1. Osam purećih filea ispecite do zlatnožute boje i stavite na stranu.
  2. Korjenasto povrće narežite na tanke rezance, propirjajte na maslacu, dodajte začinske trave i sve zalijte bijelim vinom.
  3. Prokuhajte, dodajte vrhnje i kuhajte još 10 minuta.
  4. Na kraju začinite limunovim sokom, šećerom i soli.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.