gastro postao
Jedan od najpopularnijih recepata za quiche je upravo ovaj
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1250
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 300 g maslac, slani
- 300 g sir kravlji svježi (cottage)
- sol
- 100 g panceta
- 70 g kuhana šunka
- 200 g ementaler
- 2 kom jaje kokošje
- 2.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 mala žlica vlasac ( listovi)
- papar
Priprema
- Na dasci umijesite glatko tijesto od brašna, maslaca, sira i soli. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku da odstoji.
- Nakon toga razvucite tijesto u maslacom premazanom kalupu, pritisnite uz rubove posude do samog vrha.
- Izrežite pancetu i šunku na male kockice i rasporedite po tijestu na dnu. Ementaler izribajte, maslac nasjeckajte na komadiće, pa sve sastojke dobro promiješajte, posolite i popaprite te smjesu poslažite na pancetu i šunku.
- Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 - 220 stupnjeva.
Jedan od najpopularnijih recepata za quiche je upravo ovaj