gastro postao
Tradicionalni francuski specijalitet u kombinaciji koja će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 706
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g poriluk (cijeli)
- 100 g gouda punomasni
- 120 g maslac, slani
- 100 g panceta
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 4 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće.
- Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesiti glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljati u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude. Vilicom nabosti tijesto.
- Na tijesto najprije posipati nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir, te staviti u zagrijanu pećnicu da se malo prosuši.
- Nakon toga, preko pite preliti smjesu od 3 umućena jaja, slatkog vrhnja (netučeno), soli i papra. Po površini se može posipati još malo poriluka.
- Pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.