gastro postao
Francuska pita koju svi vole
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 955
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
Nadjev
- 100 g mladi špinat
- 100 g slanina suha, masna
- 180 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- 125 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g parmezan
- 4 kom jaje kokošje
- 2 žličica ulje maslinovo
Priprema
- Umijesite tijesto. U multipraktiku pomiješajte brašno, maslac i sol, dok ne dobijete mrvice. Umiješajte jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
- Razvaljajte tijesto i stavite u okrugli lim za pečenje pa vratite u hladnjak na pola sata.
- Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa prepržite nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvadite iz tave pa stavite na kuhinjski ručnik.
- Kratko blanširajte špinat ili ga skuhajte na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijedite od tekućine. Nasjeckajte ga.
- Ugrijte pećnicu na 200°C.
- Pecite nenadjeveno tijesto desetak minuta.
- Zatim ubacite špinat, slaninu i luk.
- Istucite jaja, vrhnje i mlijeko te prelijte preko špinata. Pospite parmezanom i pecite 30 minuta.
Izvor Skuhatćute