Recepti 19. lipnja 2018.

Za lagani ručak: Quiche s blitvom i sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjev od blitve i svježeg sira začinite komadićima rajčica sušenih u ulju

Tko kaže da pite moraju biti samo slatke? Ukusne pite savršen su izbor za brz i lak obrok, a njihove mogućnosti kombinacija su bezbrojne.

Quiche sa sirom u kombinaciji sa zelenim povrćem, poput blitve, špinata ili pak mladih kopriva zasigurno će pronaći mjesto i na vašem meniju. Mi vam donosimo recept za quiche s blitvom i sirom.

 

Možda vas zanima... Brza pita od tikvica za koju ste sigurno čuli Kolumne

 

Pita od krumpira i piletine Možda vas zanima... Danas ručamo: Pita od krumpira i piletine Recepti

 

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 1 dl vode
  • 250 g pšeničnog brašna
  • prstohvat sol
  • 170 g maslaca

Za nadjev:

  • 1 vezica blitve
  • 3 kom sušene rajčice
  • 150 g svježeg kravljeg sira
  • 50 g goude
  • 2 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Blitvu operite i kratko blanširajte. Dobro ocijedite i grubo nasjeckajte.
  3. U posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, svježi sir i mlijeko, začinite sa soli i paprom. Gaudu narežite na kockice. Rajčicu ocijedite od ulja pa narežite na sitno.
  4. Tijesto razvaljajte (između dvije prozirne folije) na veličinu lima u kojem ćete peći quiche, dno na par mjesta izbodite vilicom pa na tijesto posložite blitvu, sušene rajčice i gaudu, zalijte sve smjesom od jaja, mlijeka, svježeg sira i kiselog vrhnja.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.