gastro postao
Brokulu možete blanširati u kipućoj vodi dvije, tri minute, a sušene rajčice ostaviti namočene u malo vode. Poslije ih samo dobro ocijedite. U tom slučaju quiche možete peći nešto kraće. Bit će dovoljno pola sata.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 580
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, neslani
- sol
- 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 0.50 dl bistra juha
- 100 g tvrdi sir
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica parmezan
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 2 mala žlica sušena rajčica
- 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
Priprema
- Brašno prosijte u posudu za miješanje, dodajte maslac, sol, vino i juhu te zamijesite tijesto. Izradite ga dobro na dasci, pokrijte čistom krpom i ostavite neka odstoji pola sata. Odležano tijesto razvaljajte i stavite kalup koji ste premazali maslacem.
- Po tijestu rasporedite sir. Jaja razmutite s parmezanom i muškatnim oraščićem pa prelijte preko sira. Na nadjev ravnomjerno posložite brokulu, koju ste oprali i nazrezali na cvjetiće, i sušene rajčice. Pecite 40-45 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute