Recepti 13. listopada 2014.

Ramstek sa šparogama i creme bruleeom

Ramstek sa šparogama i creme bruleeom
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrhunski komad goveđeg mesa u društvu nježne kreme i šparoga

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 435

Potrebno vam je

  • 1 vezica šparoge, vrtne
  • 40 g jetra gusja
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • šareni papar
  • 800 g govedina, ramstek
  • demi glace umak

Priprema

  1. Odaberite lijepi komad ramsteka i izrežite ga na porcije od 200 grama. Nauljite ga sa svih strana i pecite na suhoj tavi sa svake strane oko 2 minute. Premjestite ga u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva još 2 minute kako bi se meso dopeklo, a pore se fino zatvorile i sokovi ostali u mesu.
  2. Šparoge – kako nije sezona divljih, birajte uzgojene – očistite i kratko blanširajte. Šokirajte ih u ledenoj kupki da bi ostale lijepe boje i čvrste.
  3. Kratko ih ispecite na tavi s malo maslaca. Posolite krupnom morskom soli ili cvijetom soli.
  4. Crème brûlée napravite od 40 g gusje jetre, 1 dl mlijeka, 1 dl vrhnja. U blender ubacite jetru narezanu na komade i sastojke te spojite s dva jaja. Miksajte do fine kreme.
  5. Premjestite u keramički kalup i kuhajte u kupelji u pećnici na 130 stupnjeva. Kada je kuhano do 2/3, izvadite, pokrijte kalup i pecite još 25 minuta.
  6. Pospite smeđim šećerom i ispecite plamenikom do fine korice. Meso narežite, posoliti i popaprite.

Vrhunski komad goveđeg mesa u društvu nježne kreme i šparoga

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.