Recepti 04. lipnja 2017.

Raskošan maslac od graška voli tost, tjesteninu i meso

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljetna delicija u punom će sjaju zasjati uz čitavu paletu slasnih jela. Odaberite svoje omiljeno pa navalite na zeleni tanjur dobrih okusa.

Tako jednostavno, a tako puno okusa, ovo će vas jelo naprosto oduševiti. Pripremite ga u većim količinama pa kombinirajte s hrskavim tostom, al dente kuhanom tjesteninom ili ga poslužite na vrućem odresku i gledajte kako nastaje čarolija. Osim sjajnih okusa, maslac od graška na tanjur će donijeti i osvježavajuću zelenu boju koja će svako jelo instantno podići.

Pire od graška | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 400 g graška
  • 120 g maslaca
  • 2 mlada luka
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat limunove korice
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Grašak skuhajte u posoljenoj vodi u manjoj posudi.
  2. Ocijedite ga i prebacite u hladnu vodu kako bi se prestao kuhati.
  3. Otopite žlicu maslaca pa dodajte sitno sjeckani luk i lagano pirjajte dok ne omekša, oko dvije minute.
  4. Sve zajedno prebacite u blender, začinite soli i paprom pa dodajte limunovu koricu i ostatak maslaca.
  5. Blendajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.
  6. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.